Kyrkans söndagskaka

Pajdeg:
1,8 dl socker
150 g margarin
1 ägg
4 1/4 dl mjöl, ev lite mer
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g smör eller margarin
1,2 dl socker
100 g mald mandel eller nötter
2 tsk vaniljsocker
5 msk grädde

  1. Blanda samman ingredienserna till degen. Kavla eller tryck ut den i en smord form som rymmer 1,5 liter, men spara ca 1/3 av degen att sporra remsor av till ett rutmönster ovanpå kakan. Pajdegen ska inte förgräddas.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och låt sjuda 3-4 min.
  3. Häll sedan fyllningen på pajdegen och dekorera med remsorna i ett rutmönster.
  4. Grädda i 200 grader, 25-30 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.