Långväga gäster

Inte långt från hemmet har det skådats långväga gäster i form av ett relativt stort antal exemplar av fågeln tallbit. Fågeln är normalt en stannfågel som håller till i inre Norrland samt i norra delarna av Ryssland ända bort mot Sibirien. Vissa år ger den sig dock iväg söder- och västerut i större flockar för att söka föda som rönnbär och oxelbär. Hanarna är ljusröda på huvud och bröst medan honorna är gulbruna eller grönaktiga. Bilder på de vackra fåglarna ses här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.