Köttfärs- och olivpaj

4 port

Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1/2 pkt bacon
ca 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
ev. 1 tsk tandorikrydda
2 dl lätt crème fraiche
3 ägg
2 tomater
ca 15 oliver
1 dl riven ost

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diam. nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 gr. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Stek baconet, ta upp det och låt det rinna av på hushållspapper. Bryn färsen i smör i stor stekpanna och rör i löken. Låt allt fräsa några min. Tillsätt bacon. Krydda med salt, peppar, oregano och ev. tandorikrydda. Rör i crème fraiche och låt koka ca 5 min. Ta av pannan från värmen.

Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa ihop äggen och rör ner dem  i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
peppar

Tillbaka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.