Tung förlust för rö’vitt

Helgens omgång i Superettan innebar ett möte mellan Degerfors IF och Uddevallalaget IK Oddevold. Hemmalaget började bäst och tog tidigt ledningen med 1-0 efter att Teo Grönborg gjort sitt första mål i Superettan. I slutet av första halvleken var det ytterligare en hemmaspelare som fick glädjas åt sitt första mål i Superettan då Elias Pihlström gjorde 2-0.

I inledningen av andra halvlek hade hemmalaget ett par heta målchanser utan att lyckas att få in bollen. Gästerna kom då allt mer in i matchen då Degerfors drog sig tillbaka. I 87:e minuten kom ett reduceringsmål. Trycket på hemmalaget fortsatte och en bit in på tilläggstiden blev det en upprörd situation efter en våldsam tackling av en Oddevoldspelare. Situationen slutade med enbart ett gult kort för den tacklande spelaren medan Degerfors drabbades av en utvisning. Med matchens allra sista bollkontakt kunde sedan Oddevold nicka in en kvittering.