Fläskfilégryta med curry och lime serverat med saffransris

20141108-009-2500 g fläskfilé
1 purjolök
1 liten röd paprika
1 liten grön paprika
2 msk margarin
2 tsk Knorr Grand Bouillon Kött
1 msk curry (gärna orientalisk)
1 dl matlagningsyoghurt
2 dl vispgrädde
skal och saft av 1 lime
1 liten chilipeppar
saltPutsa och skär filén i skivor.
Strimla och skölj purjolök fint. Strimla paprikorna.
Bryn köttet i margarinet.
Strö över buljong och curry. Blanda ner purjolök och paprika. Sänk värmen och låt puttra en kort stund.
Ta bort från värmen. Tillsätt grädde, matlagningsyoghurt och lime.
Dela chilipepparn på längden och ta bort kärnor. Skär i mycket fina strimlor. Låt småputtra
5-10 min. Smaka av med salt.

Saffransris
4 port ris och vatten enligt anvisningar på förpackningen
1 pkt saffran (0,5 g)
1 msk matolja
ev 2 klyftor vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
Värm olja i en kastrull och tillsätt saffran. Pressa ner vitlök. Ta från värmen och blanda ner okokt ris. Tillsätt vatten enligt anvisningar på förpackningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.