Årets första förlust för rö’vitt

Det var upplagt för fotbollsfest på Stora Valla igår då det i ett sommarlikt väder bjöds på en tidig seriefinal i Superettan mellan Degerfors IF och Landskrona BoIS. Matchen lockade med dessa förutsättningar riktigt mycket publik där flertalet hoppades på en hemmavinst.

Hemmalaget inledde starkt och när Landskrona i sitt första anfall kunde slå in 0–1 var det långt ifrån rättvist. Degerfors lät sig inte nedslås utan hade en hel del bud på en kvittering under första halvlekens 45 minuter.  Trots det gick lagen in i halvtidsvilan med en bortaledning.

Andra halvleken inleddes på samma sätt som den första, men även nu släppte Degerfors in ett mål efter några minuter. Strax därefter tilldöms Landskrona en straff och många trodde nog då att matchen skulle stängas där. Degerforsmålvakten Wille Jakobsson har växt ut till en verklig straffspecialist och kunde dyka ner i sitt högra hörn och rädda straffen utan släppt retur. Efter ett trippelbyte vaknade hemmalaget till och reducerade till 1–2 genom Gustav Lindgren. Degerfors behöll trycket med flera möjligheter till en kvittering. Till sist var det dock gästerna som satte dit sitt tredje mål och därefter reste sig inte hemmalaget och slutresultatet skrevs till 1-3.

Matchbilderna finns här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.