Övertygande seger

I Svenska Cupen tog Degerfors IF igår en mycket övertygande seger i årets första tävlingsmatch mot seriekollegan i Superettan Örgryte IS. Efter en mycket stark start på matchen där gästerna från Göteborg knappt tilläts att tas sig över halva planen var ställningen 2–0 till Degerfors. Detta efter mål av Kevin Holmén och Gustav Lindgren (på straff). Efter det lät hemmalaget Örgryte komma in i matchen och spelet jämnades ut i slutet av halvleken.

I andra halvlek jämnades spelet ut något, men några riktigt farliga målchanser skapade aldrig ÖIS så hemmamålvakten Wille Jakobsson sattes aldrig på några riktiga prov. Under matchens sista 20 minuter gjorde sedan ytterligare tre mål och slutresultatet skrevs till klara 5-0. Målskyttar i andra halvlek var i tur och ordning Gustav Lindgren, sitt andra mål för dagen, Adi Fisic oh Elyas Bouzaiene.