Surt i dubbel bemärkelse

Gårdagens match i Allsvenskan mellan Degerfors och Kalmar blev i dubbel bemärkelse en sur tillställning. Efter en första kvart där regnet höll sig på avstånd och Degerfors lyckades med flera framstötar efter bra djupledsspel fick Kalmar en straff. Simon Skrabb stegade fram mot straffpunkten och satte säkert 0-1 bakom Degerfors målvakt Sondre Rossbach. Efter detta tappade hemmalaget en del av den positiva energi som matchen inletts med och gästerna kunde anfalla allt mer samtidigt som regnet tilltog allt mer. Strax innan halvtidsvilan gjorde sedan Kalmar både 0-2 och 0-3 efter bland annat ett fint frispaksmål av Melker Hallberg.

I den andra halvleken reducerade Degerfors redan innan 46:e minuten var spelad. Gustav Lindgren stod för målet från ett friläge. Hemmalaget fortsatte sin press, men efter en utvisning av Rasmus Örqvist blev uppgiften för svår och förlustsiffrorna blev 1-3. Jakten på en kvalplats för att behålla platsen i Allsvenskan fortsätter för Degerfors med bortamatch mot Varberg kommande helg.