Tung Degerforsförlust

Igår möttes Degerfors och IFK Göteborg på ett utsålt Stora Valla i den viktiga matchen i Allsvenskan. Inramningen runt arenan var härlig med “lapp på luckan” och hejaklackar som hela matchen stöttade sitt lag. Första halvleken slutade oavgjort där en en frispark av Diego Campos blev både sista sparken i halvleken och den allra farligaste målchansen.

I den andra halvleken började hemmalaget bäst och kunde ta ledningen med 1–0 till hemmapublikens jubel. Glädjen blev inte beständig och gästerna kunde kvittera till 1–1. Därefter fick gästerna en staff efter att målvakten Sondre Rossbach fällt Marcus Berg. Berg slog straffen som dock Rossbach kunde rädda. Till slut var det ändå gästerna och Marcus Berg som fick sista ordet efter att samme Berg nickat in en skotretur till 1–2. Matchbilderna finns här!