Knäckiga kakor

150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör
2,5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3 dl riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och smält smör.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Läg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
Glasyr: Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och värm tills allt smält.
Ta ut kakan och bred på glasyren.
Grädda ytterligare ca 12 min tills kakan fått färg.
Ta ut och låt kallna.
Skär i bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.