Kycklinggryta med curry

4 port

2 stora kycklingfiléer eller 4 små
1 gul lök
2 paprikor
1 dl hönsbuljong
1-2 msk currypasta (idisk, inte den starka thailändska) eller pulver
2 burkar crème fraiche med currysmak
ca 1/2 dl vitt vin eller pressad citron
salt, peppar
2 msk hackade färska örter
500-750 g penne tricolori eller annan pasta

TILLBEHÖR:
Mango Chutney
ljusa russin

Strimla kycklingfiléema, tärna paprikorna och hacka löken.
Stek kycklingstrimlorna under omrörning tills de fått lite färg, lägg över i en stor kastrull.
Stek paprikatärningama och löken mjuka och lägg över i kastrullen.
Vispa ur pannan med buljongen och häll över. Tillsätt currypastan och blanda väl. Tillsätt creme fraiche och ev vin eller citron.
Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt örterna.
Koka pastan enligt paketet och blanda med såsen.
Servera med mango Chutney och russin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.