Lasagne med tacokyckling
2 msk smör
500 g kycklingbröstfilé, strimlad
1 påse tacokryddmix eller egen tacokrydda + 1 dl vatten
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
salt och peppar
1 msk smör
150 g färska eller torkade lasagneplattor
3 dl lagrad ost, riven
Tacokrydda
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk kajennpeppar
2 tsk salt
2 grönsaksbuljongtärningar
ev. 1 tsk socker
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingstrimlorna runt om. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter. Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en tillbringare och mixa med stavmixer, Salta och peppra.
Smörj en ugnsform. Varvar tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, 20-25 min för färsk pasta, 30-35 min för torkad pasta.
Tacokrydda
Mortla alla ingredienserna i en mortel eller mixa dem.
Recept hämtat ur boken “Laga mat tillsammans” av Sara Begner
Lämna ett svar