Peggys kakor

4 ägg
5 dl socker
2 dl smält smör (200 g)
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Häll ner det smälta smöret.
  3. Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl och rör om till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna
  5. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 15 min
  6. Gör inordning glasyren under tiden kakan gräddas

Glasyr:
1 påse riven kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl vispgrädde
1 dl smält smör (100 g)

  1. Smält smöret i en kastrull
  2. Blanda ner kokos, socker, sirap och grädde. Rör om och låt koka upp.
  3. Låt sjuda på svag värme ca 5 min.
  4. Bred glasyren jämt och fint över kakan.
  5. Sätt ugnen på 200 grader och grädda ytterligare ca 10 min tills den fått fin färd.
  6. Skär kakan i jämna rutor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.