Peggys kakor
4 ägg
5 dl socker
2 dl smält smör (200 g)
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Häll ner det smälta smöret.
- Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och vetemjöl och rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna
- Grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 15 min
- Gör inordning glasyren under tiden kakan gräddas
Glasyr:
1 påse riven kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl vispgrädde
1 dl smält smör (100 g)
- Smält smöret i en kastrull
- Blanda ner kokos, socker, sirap och grädde. Rör om och låt koka upp.
- Låt sjuda på svag värme ca 5 min.
- Bred glasyren jämt och fint över kakan.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda ytterligare ca 10 min tills den fått fin färd.
- Skär kakan i jämna rutor.
Lämna ett svar