Silviakaka

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kallt vatten

Kräm:
100 g smör
1 dl socker
1 äggula
2 tsk vanillinsocker
1/2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnssäker avlång form ca 1 1/2 liter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör i vattnet.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Grädda ca 45 min.
Låt kakan svalna under duk.
Koka krämen så här:
Lägg smöret, sockret, vanillinsockret och äggulan i en kastrull och låt koka upp på svag värme. Bred den ännu varma krämen över kakan och strö över kokosflingor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.