Ullas sockerkaka

75 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
rivet skal och saft av 1/2-1 citron eller 2 tsk vanillinsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Tillsätt mjölk, mjöl blandat med bakpulver, citron eller vanillinsocker samt matfett.

4. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 min.

Tips!
Baka kakan i en slät rund form, ca 22 cm i diam. Dela och fyll kakan med vaniljkräm eller grädde och mosade färska bär. Garnera med grädde och bär eller bred på en god mandelglasyr strax innan den tas ut ur ugnen.
Mandelglasyr: 50 g margarin eller smör, 1/2 dl socker, 1 msk vetemjöl, 1 msk mjölk och 1 påse mandelspån.
Eller täck den varma kakan med mintchoklad. Bred ut den när den smält lätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.