Flygdagen 2015

Den 4 juli arrangerade Flygvapnet årets stora flygdag på Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs utanför Lidköping. Dagen bjöd på ett strålande väder med nästintill klarblå himmel och närmare 30°C i luften. Då dagen innebar ett dubbelt jubileum där flottiljen firade 75 år och Flygvapnet uppmärksammade att Hercules varit i tjänst i 50 år så hade arrangörerna dukat upp med en actionfylld och ljudlig show. Bland annat bjöds på fyrgrupper med både Hercules och Gripen. Dessutom visades lastfällning från Hercules samt lufttankning av Gripen, något som aldrig tidigare visats på flygdagar i Sverige. Det finska flygvapnet var på plats och visade upp en av sina F-18 Hornet.

Förutom aktiviteterna i luften visades ett stort antal moderna och historiska flygplan, helikoptrar och andra fordon upp på marken. Dessutom fanns intressanta utställningar och möjlighet att besöka FMV:s verkstäder där JAS Gripen servas och underhålls.

För Team JOE blev dagen både intressant och svettig. Väl på hemmaplan avslutades dagen med betydligt lugnare flygande farkoster då ballongerna som tävlar i Nordiska mästerskapen kunde ses i solnedgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.